default_mobilelogo

Interesse om lid te worden van de Kaaimannen? Wat leuk!

Hieronder wat eerste informatie over ons:

De Kaaimannen rijden wekelijks met een wegploeg en een bosploeg en nemen regelmatig deel aan verschillende toertochten of evenementen.  

Wegploeg

De wegploeg rijd het gehele jaar door. Van maart t/m oktober rijden we alleen met de groep van de Kaaimannen, we rijden dan eigen routes zoals op deze site opgenomen. De routes verschillen elke week en worden in overleg bepaald. Vanaf maart gaan we het opbouwen van 80 km naar afstanden tussen de 90 en 120 km. Het gemiddelde bouwen we ook op van 28 km/u tot ca. 32 km/u. We starten elke zondagochtend om 8.30 u vanuit Talentencentrum Zuidwest Nederland, Sportpark Vierhoeven, Nispenseweg 3, 4707 RA Roosendaal.

Van eind oktober tot maart rijden we met een groep mee die elke zondagochtend start om 9 uur vanaf Huis ten Halve. We rijden dan een vaste ronde van ca. 75 km over de Oesterdam, het gemiddelde ligt daar rond de 31/32 km/u. Jaarlijks rijden we een voorjaarsklassieker en organiseren we een kleine fietsweek in de bergen. Daarnaast rijden er een aantal van ons mee met de Volksronde, dit om een beetje te proeven aan het koersen in wedstrijden.

Bosploeg

Wekelijks rijdt de bosploeg op zondagochtend een ronde in de regio van ca. 40-60 km, vertrek elke zondagochtend om 9.00u vanuit Talentencentrum Zuidwest Nederland, Sportpark Vierhoeven, Nispenseweg 3, 4707 RA Roosendaal. In het winterseizoen rijden de liefhebbers regionale toertochten. In het zomerseizoen bezoeken we een evenement bijvoorbeeld Limburgs Mooiste of een marathon in de Ardennen.

Algemene informatie

De Kaaimannen hebben met elkaar een aantal uitgangspunten en doelstellingen geformuleerd die we met elkaar hanteren:

  • De Kaaimannen is een vereniging die op een sociale wijze de fietssport wil beoefenen, om zodoende een bijdrage te leveren aan het gezond en sportief bezig zijn van haar leden.
  • Afstand en snelheid zijn, in overleg door de aanwezigen, aanpasbaar, afhankelijk van groep samenstelling en/of omstandigheden, accepteer de verschillen.
  • Te allen tijde “samen uit, samen thuis” principe.
  • Na afloop samenzijn in het clublokaal, onder het motto “na inspanning, ontspanning!”
  • Naast het wekelijks samen fietsen, organiseren we 1x per jaar onze jaarlijkse toertocht waarbij de opbrengst deels naar het goede doel gaat en waar alle Kaaimannen worden verwacht aan mee te helpen.
  • Jaarlijks een clubweekend organiseren.
  • Jaarlijks een clubavond organiseren voor leden met aanhang.

Kosten

De kosten van het lidmaatschap zijn € 70,- per jaar.


Tot slot.....

Heb je interesse en wil je een keer kennismaken neem dan gerust contact met ons op via ons Contactformulier

Shirtsponsoren:

Vrienden van De Kaaimannen: