default_mobilelogo

Interesse om lid te worden van de Kaaimannen? Wat leuk!

Hieronder wat eerste informatie over ons:

De Kaaimannen rijden wekelijks met een wegploeg en een bosploeg en nemen regelmatig deel aan verschillende toertochten of evenementen.  

Wegploeg

De wegploeg rijdt het gehele jaar door.
Van maart t/m oktober rijden we alleen met de groep van de Kaaimannen, we rijden dan onze eigen routes. De routes verschillen elke week en worden in overleg bepaald.

We starten in maart met het opbouwen van 80 km naar afstanden tussen de 90 en 120 km. De gemiddelde snelheid bouwen we ook op van 28 km/u tot ca. 32 km/u.
We starten elke zondagochtend om 8.30u vanuit Talentencentrum Zuidwest Nederland, Sportpark Vierhoeven, Nispenseweg 3, 4707 RA Roosendaal.


Van eind oktober tot maart gaan we met de MTB het bos in of we rijden met een groep mee die elke zondagochtend om 9.00u start vanaf Huis ten Halve. We rijden dan een vaste ronde van ca. 75 km over de Oesterdam, het gemiddelde ligt daar rond de 31/32 km/u.

Jaarlijks rijden we een voorjaarsklassieker en organiseren we een kleine fietsweek in de bergen. Daarnaast rijden er een aantal van ons mee met de Volksronde, dit om een beetje te proeven aan het koersen in wedstrijden.

Bosploeg

Wekelijks rijdt de bosploeg op zondagochtend een ronde in de regio van ca. 40-60 km.
We vertrekken elke zondagochtend om 9.00u vanuit Talentencentrum Zuidwest Nederland, Sportpark Vierhoeven, Nispenseweg 3, 4707 RA Roosendaal. In het winterseizoen rijden de liefhebbers regionale toertochten. In het zomerseizoen bezoeken we een evenement bijvoorbeeld Limburgs Mooiste of een marathon in de Ardennen.


Algemene informatie

De Kaaimannen hebben met elkaar een aantal uitgangspunten en doelstellingen geformuleerd die we met elkaar hanteren:

  • De Kaaimannen is een vereniging die op een sociale wijze de fietssport wil beoefenen om zodoende een bijdrage te leveren aan het gezond en sportief bezig zijn van haar leden.
  • Afstand en snelheid zijn, in overleg door de aanwezigen, aanpasbaar.
    Afstand en snelheid zijn afhankelijk van groep samenstelling en/of omstandigheden. Accepteer de verschillen.
  • Te allen tijde: samen uit, samen thuis!
  • Na afloop samenzijn in het clublokaal, onder het motto na inspanning, ontspanning!
  • Naast het wekelijks samen fietsen, organiseren we 1x per jaar ons jaarlijkse toertocht waarbij de opbrengst deels naar het goede doel gaat en waar alle Kaaimannen worden verwacht aan mee te helpen.
  • Jaarlijks een clubweekend organiseren.
  • Jaarlijks een clubavond organiseren voor leden met aanhang.

 

Fietskleding

De Kaaimannen maken graag reclame voor de sponsoren. Fietskleding is daar een onderdeel van.
Fietskleding kan na overleg worden besteld.

Lidmaatschap

De kosten van het lidmaatschap zijn € 70,- per jaar.


Tot slot.....

Heb je interesse en wil je een keer kennismaken door mee te rijden, neem dan gerust contact met ons op via het Contactformulier

Sponsoren:

            

Vrienden van De Kaaimannen: