default_mobilelogo
Ik ben Ed Koevoets, werkzaam als Information Security Officer en Privacy Officer in het Bravis ziekenhuis. Net als Guus zit ik heel de dag op mijn krent.

Sporten is een onderdeel van mijn levensstijl. Op jonge leeftijd ben ik begonnen met voetballen bij voetbalvereniging Alliance. Jaren later ben ik me gaan verdiepen in vechtsporten. Ik ben heel lang leerling geweest van Jan Knobel (sr). Tijdens deze periode heb ik met enkele sportvrienden karateschool SAN opgericht. Daar had ik de functie van secretaris en karateleraar. Een vervelende blessure maakte een eind aan deze ‘carrière’. Ik kreeg last van mijn knieën.

Na een MRI scan en een scopie van de knie, vertelde de orthopeed mij dat ik mijn knieën niet meer zwaar mocht belasten. Zwemmen en fietsen mocht nog wel. Het skiën wat ik wekelijks bij Egoski in Bergen op Zoom deed, mocht maar ging uiteindelijk ook niet meer. Dan gaan we maar fitnessen. Verschillende sportscholen heb ik bezocht en uiteindelijk sport ik nu bij Kroevensport.

In 2011 heb ik een mountainbike gekocht en sindsdien trok ik in mijn eentje het bos in. Ik vond het leuk en het was volgens de orthopeed goed voor mijn knieën. Tijdens mijn ritjes en ook tijdens de tourtochten zie je mountainbikers gezamenlijk, in verenigingsverband,  met elkaar optrekken. Het zag er gezellig uit! Ik heb toen verschillende keren gedacht: ‘Ik moet mij ook eens aansluiten bij zo’n club’.

In december 2014 was het zover, ik heb contact gelegd met de secretaris van de Kaaimannen met de vraag of ik een keer mocht proefrijden. Dat was geen probleem. De eerste rit was verschrikkelijk. Mijn conditie bleek, ten opzichte van de doorgewinterde kaaimannen, gewoon slecht. Maar ik werd goed opgevangen door Christel. Zij vertelde mij ‘we laten nooit een Kaaiman alleen achter’. Dit was een fijn gevoel. Mijn conditie is duidelijk vooruit gegaan en ik wil geen zondag overslaan.

Op naar een lange Kaaiman-carriere!

 

Terug 

Sponsoren:

            

Vrienden van De Kaaimannen: