default_mobilelogo

Dinsdagavond 7 maart 2017 presenteerde wethouder Toine Theunis samen met Wieler- en ontspanningsvereniging De Kaaimannen in het Kadehuis op de Kade het project Wieler Experience.

In 2016 had de Gemeente Roosendaal iedereen geprikkeld met de tekst: "Wat zou jij doen met een verlaten sportpark"? en uitgedaagd om ideeën in te dienen. De Kaaimannen kwamen met het idee het sportpark om te bouwen tot een Wieler Experience. Hun idee/doel is om iedereen in en in de omgeving van Roosendaal de gelegenheid te bieden om kennis te maken met verschillende disciplines binnen de wielersport en de rijke historie ervan binnen Roosendaal. Daarnaast willen De Kaaimannen met dit idee alle wielerfanaten een terrein bieden waar zij vooral veilig hun sport kunnen beoefenen. Veel wielerverenigingen uit Roosendaal trainen in de avonduren vaak op de industrieterreinen rond Roosendaal en dat levert met de toegenomen bedrijvigheid daar af en toe zeer gevaarlijke situaties op.

Red Band Sportrpark

De Wieler Experience moet komen op en naast het verlaten Red Band sportpark. Er komt een geasfalteerde wielerbaan van ongeveer 1 kilometer, waarin uiteraard een strook kasseien in opgenomen is. Ook is er voorzien in een mountainbikeparcours met een klim van 20 procent, een rotsklim- en afdaling en andere uitdagende elementen en een zogenaamd 'pump-track': Een kort en snel parcours met bulten en kombochten voor mini-BMX, waar ook skaters terecht kunnen. Het parkeerterrein blijft gehandhaafd en het hele terrein blijft in de avonduren verlicht, dus er kan tot inde late uren gefietst worden.

Wethouder Theunis is enthousiast, ziet mooie kansen voor het project en wil zich hard maken voor de benodigde financiën. In tegenstelling tot jeugd die wil voetballen, heeft Roosendaal geen faciliteiten voor de jeugd die de wielersport wil bedrijven. En dat terwijl Roosendaal een echte wielerregio is met veel verenigingen die verschillende aspecten van de wielersport uitoefenen. De wethouder vindt de investering die hiervoor gedaan moet worden het dan ook meer dan waard!

De Gemeente Roosendaal heeft een mooie impressie/animatie gemaakt hoe de Wielerexperience eruit komt te zien:

Samen met de Gemeente Roosendaal hebben De Kaaimannen de plannen verder uitgewerkt. Op 18 mei heeft de gemeenteraad unaniem positief op het plan van de Kaaimannen gestemd. De aanleg kan beginnen. Via deze site houden we iedereen zoveel mogelijk op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de Wieler Experience.


Met dank aan onze sponsoren en vrienden:

Shirtsponsoren:Vrienden van De Kaaimannen: